Trelleborg

Ministern kommer till Trelleborg för att prata trygghet

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund/TT

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson kommer till Trelleborg. Johansson kommer bland annat besöka gymnasiet och Gasverket.

I mars, när det var problem med härjande ungdomsgäng, beslöt kommunstyrelsen i Trelleborg att bjuda in justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.

Och nu har ministern tackat ja. På måndag den 21 maj kommer Morgan Johansson till Trelleborg för att prata ungdomar och trygghet. Det skriver Trelleborgs kommun i ett pressmeddelande.

– Under hösten och vintern har vi haft en del bekymmer med ungdomar som skapat otrygghet på bland annat biblioteket och Gasverket. Just nu är det ganska lugnt, men de strukturella problemen finns kvar, och vi vill gärna höra ministerns åsikter om vårt arbete nu och i framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) i pressmeddelandet.

Johansson kommer först till St Nicolai på Söderslättsgymnasiet för att se skolan och träffa elever. Därefter kommer han att besöka Gasverket för att höra mer om händelserna under våren som ledde till att fritidsgården tillfälligt stängde kvällstid.

– Vi håller på att ta fram handlingsplaner, men Trelleborg är ingalunda ensamma om problematiken, och därför vill vi gärna veta hur tankegångar går centralt, säger Torbjörn Karlsson i pressmeddelandet.