Trelleborg

Meteorologen föreläser i hembyn

Anderslöv Artikeln publicerades
Nils Holmqvist.
Nils Holmqvist.

Den 8 november kommer SVT-meteorologen Nils Holmqvist till Rosenhagen i hembyn Anderslöv för att prata om sina största intressen: väder och moln.

Har du föreläst i Anderslöv förut?

– Nej och det ska bli väldigt roligt. Jag åker runt i landet och pratar om min bok ”Himlen är vackrast med lagom mycket moln”. Tidigare har jag varit i Trelleborg men aldrig i Anderslöv.

Hur känns det att ”komma hem”?

– Det är väldigt speciellt. Jag är inte i Anderslöv särskilt ofta. Jag vet faktiskt inte när nästa gång kommer att bli eftersom jag inte känner så många i Anderslöv längre. Kompisarna har flyttat och mina föräldrar har nyligen också flyttat. Nu bor de i Lund.

Vad kommer du att prata om i Anderslöv?

– Om det som ligger mig varmast om hjärtat: väder och moln. Jag kommer också att svara på frågor.

Vad brukar publiken fråga om?

– Till exempel om något de själva sett på himlen och som de undrar över. Många är nyfikna på hur det är att jobba på SVT. Den vanligaste frågan är vad vi pratar om i studion de sista sekunderna innan sändningen bryts.

Brukar folk fråga om klimatförändringar och är de oroade?

– Det kommer inte upp så ofta. Klimatförändringarna kommer att innebära stora utmaningar. Men i Sverige kommer det inte påverka oss lika mycket som i andra delar av världen. Vi ska vara klimatsmarta främst för andras del.

I september kollapsade du i direktsändning och fick åka till akuten. Hur mår du nu?

– I dag mår jag alldeles utmärkt.