Trelleborg

Medborgerlig samling kämpar för en enklare politik

Trelleborg Artikeln publicerades
På söndag är det val.
Foto: Jimmy Runsteen
På söndag är det val.

Politiker ska inte hålla på med något annat än kärnverksamheten, menar ordförande Fredrik Körner för Medborgerlig samling Söderslätt som har fört en flitig valkampanj och nu är förväntansfull inför söndag.

– Vi har varit igång med vår kampanj under en lång tid, längst av alla känns det som. Och det har gått väldigt bra. Den ständiga frågan från väljare är: varför har jag inte hört talas om er förut? Men vi är ju ganska nya, säger Fredrik Körner.

Han är ordförande i Medborgerlig samling Söderslätt, som spänner över Trelleborg, Vellinge och Svedala. Själv bor han i Gylle, men det är i Vellinge som han tror att partiet har störst chans till framgång.

– Vi behöver 500 röster för att få ett mandat i Vellinge. Det tror jag att vi kommer att klara, säger han.

Medborgerlig samling har funnits i ett år och finns inom cirka 70 kommuner i Sverige. Politikerna kommer från olika partier, men borgerliga partier är vanligast. Deras viktigaste frågor är demokrati och att skala bort allt onödigt inom politiken. Om kärnverksamheten, som skola, vård och omsorg, kan effektiviseras så kan skatten också sänkas, tänker man.

– Vi vill ta röster från Alliansen. Det är glädjande att har fått så bra respons när vi har pratat med folk. Vi är ute och kampanjar varje dag, säger Fredrik Körner.