Trelleborg

Märta Winge en vinnare

På tisdagskvällen håller Aktiespararna i Trelleborg sitt årsmöte i Malmrossalen på Hamngatan 9 då pristagarna i aktie- och fondmästerskapen får sina priser.

Trelleborg
– Till årsmötet kommer Peter Wenzel Kruse från det danska bolaget Vestas Wind, som är världsledande på vindkraft, säger Krister Eurén, ordförande i Aktiespararna i Trelleborg.

Vestas blev den tredje bästa aktien i aktiemästerskapet. Vinnaren Märta Winge hade emellertid satsat på Betsson, som med en värdestegring på 276 procent var överlägsen av de aktier som fanns med i mästerskapet som firar tioårsjubileum i år.

Även Betsson finns med på årsmötet i kväll och representeras av Johan Friis. På plats två till fem i mästerskapen hamnade de som satsat på Tricorona, plus 147 procent, som huvudaktie. Tvåan Lena Danielsson och trean Lars-Erik Larsson hade båda satsat på Axis som andraval och fick skiljas åt genom tredjehandsvalet, Boliden respektive Oxigene. Det var tionde gången som Söderslätts aktiemästerskap hölls. För årets vinnare Märta Winge var det andra triumfen. Även år 2000 segrade hon. Tidigare har även Rolf Andersson (denna gång på plats sex) vunnit två gånger. Frågan är nu om någon av dessa kan upprepa triumfen en tredje gång?

I nystartade Söderslätts fondmästerskap segrade Hans Johansson som satsat på HQ Indien, med en värdestegring på 68 procent. Jan-Inge Carlsson kom både tvåa och trea. Tvåa med Barings Hong Kong China som stigit med 65 procent och trea med Carlson Asian small cap.

Krister Eurén själv kom på fjärde plats i den tävlingen, också med Carlson Asian small cap, men sämre andrahandsval.

– Det var inte så många anmälda till fondmästerskapen, så vi ska fundera över hur det blir detta år, säger Krister Eurén.

När det gäller medlemsutvecklingen i Trelleborg blev det en mindre minskning under 2007.

– Det största arrangemanget vi hade under 2007 var vår stora Aktie- och fonddag i samband med 750-årsjubileet, säger Krister Eurén. För 2008 siktar Aktiespararna i Trelleborg närmast efter årsmötet på en helkväll 27 februari med Aktiespararnas Gunnar Ek. 26 mars blir det ett arrangemang som riktar sig särskilt mot kvinnor och ungdomar, där bland annat Viveka Wallén Vrenning från Aktiespararna talar och Oriflame genomför en make-up-demonstration.

– Höstens program är lite osäkrare, men vi siktar på att ha mellan åtta och tio arrangemang under året. Bland annat blir det förhoppningsvis ytterligare en Stor aktiekväll ombord på Peter Pan till hösten, säger Krister Eurén.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se