Trelleborg

Många reaktioner på att skolan behöver spara

Trelleborg Artikeln publicerades

Flera läsare har på Facebook kommenterat artikeln om att kommunen vill att skolorna sparar 20 miljoner. Här hittar du några av reaktionerna.

Helene Martinsson Sjöstrand:

Färre klasser = fler elever i var klass = katastrof

 

Henrik Hoffer:

Smart investering att spara på utbildning. Hellre dålig sophämtning än outbildade barn.

 

Veronica Klang:

Det är ju redan katastrof på vissa skolor, för lite personal till antal barn. Mobbning, slag som dem ”inte” ser är tydligen helt OK!!

Nathalie Nilsson:

Och samtidigt hör och läser vi om att barn och ungas psykiska ohälsa har ökat med över 100% under de senaste 10 åren.... är inte skolan och våra barn vår absolut största prioritet för ett framtida bra samhälle, och om inte framförallt ur en ekonomisk synvinkel.. istället lägger vi ner miljarder på att laga trasiga vuxna för att vi inte har pengar att lägga på ett förebyggande arbete. Katastrofalt!

 

Åsa Ahlbin:

Nä, nu får det vara nog med besparingar på våra barn! Dom är redan nästan 30 barn i varje klass! Det är dags för kommunstyrelsen att se sig om i verkligheten! Var med våra barn en dag i skolan och se vilken arbetsmiljö dom arbetar i! Skäms på er!

 

Suzana Knezevic:

Hur skall man klara av det? De får vegetarisk mat konstant? De behöver näringsrik mat för att orka många dagar i veckan kommer barnet hem och är hungrig... Vi föräldrar skall kanske börja packa våra barn matlådor så att de får mat i sig så de klarar av lektionerna? Klassrummen är för små, för lite personal, kapprummen skall vi inte prata om det finns inte plats att hänga sina kläder, extra kläder o skor o stövlar. Torkskåp finns det inte och det behövs verkligen. Det regnar på både dem små o de stora, kläderna o skorna är dyngsura och detta är ngt våra barn får ha sig på rasterna och då är det inte så konstigt att de blir sjuka? Helt galet. Fokusera på våra barn så dem känner sig trygga, säkra och får den utbildningen som de har rätt till istället för att dra in på dem.

 

Malin Ala:

Kommunstyrelsen kanske ska ta och besöka dessa olika ställen och vara där för att se hur det är i verkligheten! Ni kanske ska dra in på alla fina frukostar, luncher, avtackningar och fan och hans gamla moster så slipper kanske skolorna vården och allt annat bli lidande! Då hade ni säkert sparat in flera miljoner. Skäms!!!

 

Här hittar du Trelleborgs Allehandas Facebook-sida där du kan läsa alla kommentarerna och själv komma med din åsikt.