Trelleborg

Många åkte fast i trafikkontroll

Trelleborg Artikeln publicerades

På två dagar har polisen stoppat 183 fartsyndare på Söderslätt. De flesta åkte fast när polisen under tisdagen genomförde en särskild trafikdag.

Ett 60-tal poliser var involverade i trafikkontrollerna som pågick från tidig morgon till sen kväll. Närpolisområde Söderslätt hade förstärkning från Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad och trafikpolisen.

Tillsammans genomförde de hastighets- nykterhets- och bilbälteskontroller på sjutton olika platser i Trelleborg, Vellinge och Svedala. 150 bilförare åkte under dagen fast för fortkörning. Tillsammans med 33 som bötfälldes för att ha kört för fort i samband med en kontroll i Trelleborg och Svedala i måndags blir det 183 fartsyndare på två dagar.

-Eftersom det var en så massiv insats får vi ett stort utfall men visst kör man för fort på vägarna. Man ligger lite och pressar på gränsen, säger Jörgen Sjåstad, biträdande närpolischef i Trelleborg.

Han tror dock inte att förarna på Söderslätt utmärker sig.

-Det ser nog ganska likt ut över landet.

Jörgen Sjåstad är förvånad över att 22 förare saknade bilbälte, trots att de flesta bilar numera har bältesvarnare.

-Det är en sak som annars generellt blivit bättre.

1 674 alkotester gav fyra rattfyllor och polisen hittade även en drograttfylla.

-Det var ett tråkigt utfall. Detta var ingen lördag morgon eller efter en festkväll utan en vanlig vardag. Det är tragiskt, säger Jörgen Sjåstad.

Sammanlagt blev tio förare av med sina körkort. Polisen upptäckte fem fall av olovlig körning och skrev dessutom 24 anmälningar om övriga trafikbrott.