Trelleborg

Man misshandlad av flera – dumpad på väg

Trelleborg Artikeln publicerades

En man hittades tidigt på onsdagsförmiddagen strax utanför Trelleborg. Mannen ska ha blivit misshandlad och rånad av flera gärningsmän innan han blev dumpad utanför stan.

Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid 9.30-tiden på onsdagen som polisen blev larmad till väg 642, som går mellan Kyrkoköpinge och Haglösa. Förbipasserande hade då upptäckt en skadad man vid vägen.

Mannen, som är i 35-årsåldern, berättade för poliserna att han blivit misshandlad och rånad inne i Trelleborg av flera för honom okända gärningsmän. Exakt vad rånarna stulit är än så länge inte känt.

Rånarna ska sedan ha dragit in mannen i en bil och kört honom till platsen där han hittades. Där blev han avslängd och gärningsmännen försvann iväg.

Rånarna både slog och sparkade mannen. Han var så pass skadad att polispatrullen fick köra honom till sjukhus.

– Men han var vid medvetande och kunde redogöra någotsånär om vad som hänt, säger informatör Maya Forstenius vid polisens ledningscentral.

Mannen har dock inte kunnat berätta några detaljer om händelseförloppet, exempelvis var i Trelleborg rånet och misshandeln skett, eller hur länge han befunnit sig i bilen eller vid vägkanten. Det kommer att hållas fortsatta förhör med honom när han fått vård.

– Sedan får vi se om man under den fortsatta utredningen kan fastställa en brottsplats, säger Maya Forstenius.

Polisen har gjort en anmälan om rån, misshandel och olaga frihetsberövande.