Trelleborg

Efter skottlossningen: Restaurang får särskild polisövervakning

Trelleborg Artikeln publicerades
Polisen har spärrat av utanför restaurangen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen har spärrat av utanför restaurangen.

Strax före midnatt under natten till onsdag utbröt skottlossning på CB Friisgatan i centrala Trelleborg. En man greps under natten misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott – men släpptes sedan igen på fri fot.

Enligt vittnesuppgifter ska det ha rört sig om män på en moped som sköt fyra skott mot restaurangen som var öppen vid tidpunkten. Det ska ha befunnit en hel del folk på platsen som blev vittnen till händelsen. Ingen ska ha kommit till fysisk skada.

Fyra skotthål i ett av restaurangens fönster vittnar om nattens händelse. Restaurangen kommer att hålla öppet som vanligt under onsdagen men det kommer finnas polisbevakning på plats.

Polisen konstaterar att det sannolikt har funnits en hotbild mot restaurangen eller någon person som befann sig där.

– Det bör föreligga någon form hotbild, om det är mot person, plats eller restaurangen låter vi vara osagt. Därför kommer vi att ha en särskild övervakning nu så att vi skyddar platsen tills vi har utrett vad det är som ligger bakom dådet, säger Mats Rindborn Grahl, kommunpolis i Trelleborg.

Han vill inte gå ut med hur många personer som misstänks ligga bakom skottlossningen, med hänsyn till utredningen. Strax efter dådet ska dock en brinnande moped ha upptäckts i närheten.

– Den tror man så klart hänger ihop med det här, säger informatör Kim Hild på polisens ledningscentral.

– Det rör sig om skarp skottlossning, inget luftvapen. Det vet vi efter fynd man gjort på platsen, fortsätter hon.

Polisens kriminaltekniker undersöker området på CB Friisgatan.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker undersöker området på CB Friisgatan.

En man i 25-årsåldern greps under natten i Trelleborg misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Han fördes till polishuset i Ystad. Han ska dock ha släppts på fri fot under morgontimmarna.

– Jag förutsätter att man hade en skälig misstanke mot den här personen, hurvida den är kvar eller om man har släppt honom på andra grunder vet jag inte. Det får jag lämna till utredarna, säger Mats Rindborn Grahl.

Skotthål i rutan in till restaurang Istanbul.
Foto: Johan Nilsson/TT
Skotthål i rutan in till restaurang Istanbul.