Trelleborg

Man gjorde våldsamt motstånd efter stöld

Trelleborg Artikeln publicerades
Polispatrullen stoppades utanför Valen
Foto: Andreas Mårtensson
Polispatrullen stoppades utanför Valen

En man greps efter att ha försökt stjäla i en butik i Trelleborg under söndagseftermiddagen. I samband med gripandet gjorde han våldsamt motstånd.

Händelsen inträffade i och utanför Intersportbutiken i Valen strax innan klockan 15.

En ordningsvakt upptäckte att en man stoppade varor i en pappkasse och lämnade butiken utan att betala. När vakten ingrep blev mannen våldsam.

Vid kontroll visade det sig att pappkassen var preparerad för att inte utlösa larm när man passerar larmbågar med larmade varor. Mannen hade dessutom en avbitartång på sig.

Förbipasserande som såg ingripandet och mannens våldsamma motstånd stoppade en polispatrull på gatan.

– Mannen är misstänkt för att ha stulit varor till ett värde av strax under 2000 kronor. Att han hade en preparerad kasse och dessutom någon form av avbitartång är försvårande omständigheter. Eftersom han satte sig i motvärn i samband med ingripandet är han också misstänkt för våldsamt motstånd, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Mannen som greps på platsen har identifierats, och är född 2002.

– Vi har samlat in videofilm och ska nu se vad som kommer att gå att styrka med det materialet, säger Förundersökningsledare Johanna Hasselquist på Trelleborgspolisen.

Ett par timmar efter händelsen, strax efter klockan 18, ska en annan person ha stulit varor från Intersport. Den stölden anses som ringa, då den misstänkte tjuven fick med sig varor till ett värde 79 kronor.

– Båda ärendena kommer att gå till åklagare, säger Johanna Hasselquist.