Trelleborg

Man försökte ta pojke – föräldrar kritiserar förskolan

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto: Hasse Holmberg/TT

En man försökte dra iväg med en femårig pojke under en förskoleutflykt. Först två timmar efter händelsen kontaktades föräldrarna, något som de är starkt kritiska till.

Det var vid 10.30 på torsdagen som en okänd man i 50-årsåldern försökte ta tag i en femårig pojke som var på utflykt med sin förskolegrupp. Personalen som var med slog till mannen, så att han lämnade platsen.

Under fredagen lades polisens undersökning ned, eftersom de saknar mer att gå på. Ett signalement finns, men det anses vara vagt. En nedlagd förundersökning kan alltid öppnas igen, om mer information skulle komma in.

Nu kritiserar pojkens föräldrar tiden det tog förskolan att kontakta dem efter händelsen.

– Förskolan kontaktade inte oss omedelbart, jag fick samtalet vid 12.40, säger mamman, som Trelleborgs Allehanda varit i kontakt med.

Samtidigt vill hon inte att någon kritik ska riktas mot den ur förskolepersonalen som var med på utflykten.

– Hon ska ha en stor eloge, hon har inte gjort något fel, hon räddade ju min son. Hon kontaktade sin chef direkt efteråt och det tog inte lång tid, säger mamman.

Däremot ifrågasätter föräldrarna kommunikationen från förskolan efter händelsen.

– Där känns det som att det har blivit lite tokigt. Efter att jag fick veta vad som hänt kontaktade jag min sons pappa, och sedan tog vi kontakt med polisen. Då var klockan strax efter 13, säger mamman.

Föräldrarna åkte till förskolan där de möttes upp av personalen. Dit kom även sedan två poliser.

– Vi pratade med personalen och polisen, och de förhörde även personalen. Sedan åkte vi hem med vår son. Han mår bra, trots omständigheterna. Det är nog mer vi vuxna som förstår vad som kunnat hända som reagerar, säger mamman.

Ulrica Falck, utbildningschef förskola på Trelleborgs kommun, kan i nuläget inte svara exakt på varför det tog drygt två timmar från det att händelsen inträffade och vårdnadshavare kontaktades.

– I sådan här händelse måste man ta hand om hela barngruppen, och man var ute på utflykt, så det kan vara därför, säger hon.