Trelleborg

Man åtalas för att ha försökt knivhugga trelleborgare

Trelleborg Artikeln publicerades
Ystads tingsrätt.
Foto: Albin Brönmark
Ystads tingsrätt.

Trelleborgaren blev uppmanad av några okända personer att ringa efter polisen på grund av en man i hatt. Men han valde att i stället att försöka prata med mannen. Denne blev då aggressiv och tog fram en kniv.

Nu har den hotfulle mannen, en 38-åring hemmahörande i Mellansverige, åtalats. Enligt åtalet ska han ha försökt knivhugga trelleborgaren både i magen och ryggen. Men trelleborgaren lyckades undkomma så att huggen inte träffade honom.

Samtidigt ska 38-åringen ha uttalat hot om att han skulle döda eller skada trelleborgaren.

Händelsen, som inträffade den 2 januari i år, började på Circle K vid Hesekillegatan. Trelleborgaren befann sig inne på macken då tre okända personer lämnade över en lapp där det stod ”Ring polis. Mannen i hatt.”. Trelleborgaren valde att gå ut och konfrontera mannen som då blev hotfull och gjorde utfall med en kniv.

38-åringen träffade vid ett tillfälle vindrutan på en bil tillhörande Circle K med kniven.

Därefter försökte 38-åringen ta sig från platsen men trelleborgaren följde efter honom och en bit bort kunde han gripas av polisen. Han satt sedan anhållen i ett och ett halvt dygn.

Nu åtalas han misstänkt för försök till grov misshandel, olaga hot samt skadegörelse. Den drabbade trelleborgaren har yrkat på 16 000 i kronor i skadestånd.

Åklagaren menar att brottet bör bedömas som grovt eftersom 38-åringen använt ett farligt vapen mot vitala delar av trelleborgarens kropp.

Dessutom kräver Circle K ersättning med 2 000 kronor för skadorna på bilen.

38-åringen har erkänt att han hade en kniv men nekat till att han försökt använda den mot trelleborgaren.