Trelleborg

Mammas recept på menyn

Trelleborg Artikeln publicerades
Mustafa Khalil hoppas på en stor uteservering där gäster ska kunna röka vattenpipa till sommaren. På torsdagen öppnar han en ny restaurang i lokalerna på hörnet vid Hamngatan.
Foto:Sara Johari
Mustafa Khalil hoppas på en stor uteservering där gäster ska kunna röka vattenpipa till sommaren. På torsdagen öppnar han en ny restaurang i lokalerna på hörnet vid Hamngatan.

Det blir en blandning av libanesiska specialiteter, amerikanska hamburgare och wok.

Nu öppnar en ny restaurang i lokalen på hörnet vid Hamngatan.

På torsdagen öppnar restaurang Willi i lokalerna på Hamngatan/C-B Friisgatan. Maten kommer att bli en blandning av olika kök, från libanesiskt till lax och potatis.

Mustafa Khalil är konsult och sköter uppstarten av restaurangen som ägs av hans sambo Meisa Fakhro.

Tidigare har han startat upp Viggos The Bar i Lund och tillsammans med sin kusin startat Pizzeria Viking i Trelleborg. Mustafa Khalil har också arbetat som köksmästare på en brittisk bufférestaurang i Köpenhamn där han såg till att det fanns mat till 700 personer. Nu är han tillbaka i Trelleborg.

– Vi vill att familjer ska kunna komma hit och äta, säger Mustafa Khalil och visar restaurangens två soffhörnor.

Mustafa Khalil menar att det alltid är tufft den första tiden för en restaurang. Nu i början är han och Meisa Fakhro glada om det jämnar ut sig. Men de tänker långsiktigt.

Något nytt för Trelleborg blir de libanesiska inslagen. Några exempel är tabbouleh, vinbladsdolmar och shawarma, som liknar kebab. Men för att få rätt smak krävs rätt recept.

– Nu har jag dragit in mamma lite i det här för hon lagar så gott, säger Mustafa Khalil.

Nadia Ramadan är med för att krydda den libanesiska maten nu i början. Bland annat ska hon hjälpa till med Kebbeh, en friterad pirog som är fylld med kött.

Vid öppnandet kommer restaurangen inte att ha alkoholtillstånd men Mustafa Khalil hoppas på att tillståndet kommer till sommaren.

Ett annat tillstånd de inväntar är att få bygga en uteservering runt hela lokalen utmed Hamngatan. Där tänker sig Mustafa Khalil att gästerna ska kunna röka vattenpipa.

En hemsida kommer att komma upp och restaurangen kommer snart att finnas på sociala medier.

Namnent "Willi" kan komma att ändras och ett alternativ som diskuterats är Restaurang Sultan. Namnet hänvisar Mustafa Khalil till kungarna över Turkiet som kallades sultaner.

– Jag vill att människor ska komma hit och känna sig som kungar, säger Mustafa Khalil.