Trelleborg

Liljeborgselever fick tycka till om stationen

Trelleborg

Riv den gamla centralstationen och bygg en ny. Eller kanske bygg ut den gamla och lägg in en ny snabbmatskedja. Eleverna i klass 9 på Liljeborgsskolan är överens om att gamla stationshuset behöver förnyas för att locka besökare.

Artikeln publicerades 12 maj 2012.

Som TA tidigare rapporterat har projektet ”Barn och unga i samhällsplaneringen” pågått sen hösten 2010 och Trelleborgs kommun är en av de sex kommuner i landet som låter unga i alla åldrar vara delaktiga i samhällsplaneringen. Nu riktar man in sig på det som ska bli den nya centralstationen i Trelleborg.

Niorna på Liljeborgsskolan är en av de klasser som har jobbat med projektet sedan terminsstarten och Oskar Wahldén berättar att de hade fria tyglar till att komma med idéer.

– Jag och Amanda valde att fokusera på designen på centralstationen. Vi åkte till Malmö central­station för hämta inspiration, säger han.

– Där hade de jobbat snyggt med blandningen av gammalt och nytt, säger Amanda Mattisson, och visar exempel på häftiga detaljer på Malmö central.

– Och så tänkte vi sätta in fler parkeringsplatser för att underlätta för pendlare, säger Oskar Wahldén.

Elevernas bidrag kommer att ställas ut på centralstationen i samband med folkfesten ”Trelleborg till tusen” som börjar den 2 juni.