Trelleborg

Liljeborgselever fick tycka till om stationen

Trelleborg Artikeln publicerades

Riv den gamla centralstationen och bygg en ny. Eller kanske bygg ut den gamla och lägg in en ny snabbmatskedja. Eleverna i klass 9 på Liljeborgsskolan är överens om att gamla stationshuset behöver förnyas för att locka besökare.

Som TA tidigare rapporterat har projektet ”Barn och unga i samhällsplaneringen” pågått sen hösten 2010 och Trelleborgs kommun är en av de sex kommuner i landet som låter unga i alla åldrar vara delaktiga i samhällsplaneringen. Nu riktar man in sig på det som ska bli den nya centralstationen i Trelleborg.

Niorna på Liljeborgsskolan är en av de klasser som har jobbat med projektet sedan terminsstarten och Oskar Wahldén berättar att de hade fria tyglar till att komma med idéer.

– Jag och Amanda valde att fokusera på designen på centralstationen. Vi åkte till Malmö central­station för hämta inspiration, säger han.

– Där hade de jobbat snyggt med blandningen av gammalt och nytt, säger Amanda Mattisson, och visar exempel på häftiga detaljer på Malmö central.

– Och så tänkte vi sätta in fler parkeringsplatser för att underlätta för pendlare, säger Oskar Wahldén.

Elevernas bidrag kommer att ställas ut på centralstationen i samband med folkfesten ”Trelleborg till tusen” som börjar den 2 juni.