Trelleborg

Lekte med systern - fastnade i en brunn

Trelleborg Artikeln publicerades

Nioårige Max var ute och lekte med sin storasyster när han plötsligt fastnade med ena foten i en regnvattenbrunn.

Händelsen inträffade vid 16-tiden på Strandmållavägen i Gislövs strandmark. Storasystern kallade snabbt på grannarna för att få hjälp. När de insåg att de inte kunde hjälpa honom larmade de räddningstjänsten.

– Han kom för långt ner och fastnade. Sedan kom han inte upp, han hade otur, säger Andreas Olsson, styrkechef hos räddningstjänsten i Trelleborg.

Räddningstjänsten fick gräva upp hela röret för att få loss honom. Sammanlagt var han fast i mer än en timme. Bredvid honom stod föräldrarna och tittade på.

– Vi var trygga hela tiden. Det var bra människor runtomkring oss och det gick ju bra, säger Martin Olsson, Max pappa, och fortsätter:

– Det var bara en gång som vi blev oroliga och det var när Max skrek till. Räddningstjänsten borrade för att göra hål och av vibrationerna blev han rädd. Annars kändes det lugnt.

Efteråt var stämningen väldigt lättad. Ambulanspersonalen tittade till Max och man konstaterade att han inte behövde uppsöka sjukhus. Förutom lite skrapsår på knäna så mådde han bra. Efteråt provade han att springa och det gick bra.

– Han tyckte att det var stressande och blev lite ledsen. Nu tycker han mest att det är synd att han slösat bort hela kvällen, säger Martin Olsson.