Trelleborg

Kvinnoplågare döms till fängelse

Trelleborg Artikeln publicerades

En 37-årig man döms till åtta månaders fängelse för att ha plågat sin sambo. Mannen har bland annat slagit och tagit strupgrepp på kvinnan. Vid ett tillfälle ska han även ha hotat två poliser med kniv.

Det som började som en kärleksrelation under våren 2011 förändrades efter några månader till ett förhållande där svartsjuka, kontrollbehov och våld blev ett stående inslag. 37-åringens sambo har beskrivit hur mannen bytte skepnad i samband med att han drack alkohol.

En kall kväll i vintras ska mannen ha slitit in kvinnan i lägenheten och slagit henne upprepade gånger i huvudet. Vid detta tillfälle tog 37-åringen även struptag på sin sambo så kraftigt att hon till sist förlorade medvetandet.

I april kom den alkoholpåverkade 37-åringen hem till bostaden och misshandlade sambon med slag mot huvud och kropp. På nytt tog han struptag på henne och hotade att ta livet av henne genom att skära henne med ett sönderslaget glas. En granne larmade polis. I samband med gripandet ska 37-åringen ha slagit mot poliserna och hotat dem med bland annat en kniv.

I somras ska han ha misshandlat henne med slag mot huvudet och även hotat sambon med kökskniv. 37-åringen, som nekar till samtliga anklagelser, döms nu till åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning, våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Han ska också betala 32 480 kronor i skadestånd till sambon.