Trelleborg

76-årig kvinna rånad på sin bil

Höllviken Artikeln publicerades

Kvinnan blev överfallen utanför sitt hem i Höllviken. Tre personer stal hennes bil men struntade i allt annat. ”Extremt ovanligt”, konstaterar förundersökningsledaren.

Det var strax efter halv nio på tisdagskvällen som den 76-åriga kvinnan blev överfallen utanför sitt hem i Höllviken av tre maskerade personer. Hon ska ha knuffats omkull och då tappat sin handväska. Där i låg bland annat mobiltelefon och plånbok. Men gärningspersonerna brydde sig bara om bilnycklarna.

Rånarna tog nycklarna och lämnade sedan platsen i kvinnans bil.

– Vi har fått in en del uppgifter om de här tre personerna. Att de ska ha liftat, frågat efter busshållplatsen och så vidare. Jag vill därför tro att den här händelsen helt enkelt var ett sätt för dem att ta sig hem. De var ute efter ett fortskaffningsmedel, säger polisens förundersökningsledare Anders Oxelbrand.

Den stulna bilen hade fortfarande på onsdagseftermiddagen inte påträffats. Och några misstänka gärningspersoner har polisen inte heller.

– Tre mörkklädda män med kapuschonger och något för ansiktet lämnade platsen. Det är signalementet vi har fått från kvinnan och även de övriga som har iakttagit de här personerna, säger Anders Oxelbrand.

Initialt betraktades händelse som grovt rån men är nu rubricerat som grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och grovt egenmäktigt förfarande.

Kvinnan ska inte ha behövt uppsöka sjukvård efter händelsen.