Trelleborg

Kumm-in byter ägare i maj

Trelleborg
Laila Kjellberg har bestämt sig för att bli pensionär och säljer därför sin butik Krydderiet Kumm-in till Susanne Ekstrand.
Foto:

Efter 19 år säljer Laila Kjellberg sin kryddbutik Kumm-in. Den nya handlaren heter Susanne Ekstrand och hon tar över i maj.

Hon hade sett "butiken är till salu"-lappen på krydderiets dörr flera gånger utan att fästa någon vikt vid den, men en dag fick Susanne Ekstrand en plötslig ingivelse och klev in. En vecka senare var hon och ägaren Laila Kjellberg överens om överlåtelsen.

Den 1 maj blir den senare sålunda pensionär och ska ägna sig åt familjen, trädgårdsintresset och sin hundvalp. Första veckan har hon dock lovat att hjälpa sin efterträdare att komma igång. Hon har haft sin rörelse till försäljning en längre tid och började frukta att hon skulle tvingas lägga ner den, vilket skulle kännas svårt för både hennes egen och för kundernas skull.

– Jag vill tacka alla mina kunder, för jag har alltid gått härifrån med ett leende på läpparna, säger hon. Det här kommer att bli jättebra. Det är fantastiskt att Susanne vill ta över.

Själv beskriver den nya butiksinnehavaren sig som en 43-årig ur-trelleborgare med intresse för inredning, design och färger. Hon har två tonårsbarn och en man. Fritiden ägnar hon gärna åt husrenovering eller annan skapande verksamhet, exempelvis betonggjutning.

Troligen kommer några av hennes egna alster att dyka upp vid sidan av teerna, kryddorna och de andra godsakerna i sortimentet framöver.

Några större förändringar planerar hon däremot inte och stammisarna lär känna igen sig även efter ägarbytet. En del idéer har hon dock, till exempel att ägna stor omsorg åt presentförpackningar, och ytterligare några tips har hon fått på köpet av Laila Kjellberg.

– Jag kommer nog snarare lägga till än dra ifrån om jag ändrar något, säger Susanne Ekstrand.

I och med att hon blir egenföretagare lämnar hon sitt nuvarande jobb på Furnco i Vellinge. Både där och på tidigare arbetsplatser, som exempelvis Pergo, har hon arbetat med kundtjänst och service. Hon har också studerat inredning och design.

Föredrar du te eller kaffe?

– Jag föredrar te och dricker nog max två koppar kaffe i veckan, säger Susanne Ekstrand.