Trelleborg

Kritik mot utebliven postutdelning: ”De sköter inte sitt uppdrag”

Västra Vemmerlöv Artikeln publicerades

Tidningen har delats ut, men posten har inte kommit på nästan hela veckan. Det gör lantbrukaren Nils Svensson i Västra Vemmerlöv mycket upprörd.

Nils Svensson är en av dem som inte har fått posten levererad sedan början av veckan.

– Postnord sköter inte sitt uppdrag. I dag var vi nere och hämtade posten själva. Men som företagare på landsbygden ska man inte behöva ha det så här. Tidningen kunde delas ut i natt, varför inte posten? säger Nils Svensson.

När han pratat med Postnord har han fått besked att lantbrevbärarna använts till att dela ut post inne i Trelleborg.

– Är folk i tätorten viktigare än vi på landet? Det kan jag inte förstå. Jag är mycket kritisk. Det är en samhällsfunktion som måste fungera.

Emma Steen är Postnords produktionsområdeschef för område Ystad, där bland annat Trelleborg ingår. Hon menar att anledningen till att lantbrevbärarna delat ut post inne i stan är att det faktiskt fungerat att dela ut där, till skillnad från stora delar av landsbygden.

– Arbetsmiljöbiten är så pass viktig att vi inte kan riskera något. Vi måste ta det säkra före det osäkra. Men vi gör bedömningar flera gånger om dagen om hur vi ska göra och om var vi kan dela ut, säger Emma Steen.

Problemet på landsbygden, till skillnad från inne i stan, har framförallt varit vinden och snöröken.

– Men även i stan har det ibland varit svårt att komma till på grund av vallbildning. Folk måste skotta rent kring sina postlådor, säger Emma Steen.

En hel del boende på landsbygden har hört av sig och, liksom Nils Svensson, själva kunnat hämta ut sin post inne i stan.

– Folk har haft andra typer av fordon än vad vi har och lättare kunnat ta sig fram. Men vi gör vad vi kan för att det ska fungera.