Trelleborg

Kommunisterna hoppas på tredje gången gillt

Trelleborg Artikeln publicerades
Dennis Andersson, kommunistiska partiet, hoppas komma in i fullmäktige efter valet. ”Vi behöver vända fokus i kommunen”, säger han. Arkivbild.
Foto: Tomas Nyberg
Dennis Andersson, kommunistiska partiet, hoppas komma in i fullmäktige efter valet. ”Vi behöver vända fokus i kommunen”, säger han. Arkivbild.

Valen 2010 och 2014 drog Kommunistiska partiet 53 respektive 43 röster. Oerhört långt från mandat i fullmäktige. Men i år hoppas Dennis Andersson, etta på partiets lista, att Kommunisterna får ett rejält lyft.

– Det känns som att vi har chans att komma in. Jag har kontaktat valmyndigheten och begärt särredovisning av våra röster, säger Dennis Andersson.

Särredovisning innebär att partiets röster räknas direkt på valnatten i stället för att bakas in i kategorin ”övriga”. Begäran är ett tecken på att kommunisterna i Trelleborg har morskat upp sig och tror på ett kanonval.

– Det känns bra. Jämfört med tidigare så är det fler som vet att vi finns och fler som följer oss, säger Dennis Andersson.

Kommunistiska partiet går i år till val på klassiska arbetarfrågor. Det handlar till exempel om bättre kvinnolöner, nej till delade turer och kollektivavtal för alla i Trelleborgs kommun.

– Man ska lägga sin röst på oss om man inte är nöjd med rådande situation där de etablerade partierna alltid sätter budgeten före behov. Vår enda lojalitet är med dem som arbetar, säger Dennis Andersson.

Kommunistiska partiet vill också satsa hårt på ungdomarna, inte minst på att minska alkohol- och droganvändandet. Man vill också ha gratis resor med stadsbussarna.

– Det gynnar rätt människor och är den enda vägen fram för att rädda miljön, säger Dennis Andersson.

För att finansiera satsningarna ska man spara ”i toppen”.

– Vi behöver vända fokus. Vi vill skära ner i ledning och styrning och lägga resurserna på dem som arbetar. Vi har för många kommunala bolag och för många chefer som inte är i verksamheten, säger Dennis Andersson.