Trelleborg

Kommunikationschef tar över klubban

Trelleborg Artikeln publicerades
Ingrid Wall, närmast, tar över som ordförande i Föreningen Gamla Trelleborg efter Jan Arvid Nilsson, som avtackades vid föreningens årsmöte i Parken.
Foto:Jonas Bergström
Ingrid Wall, närmast, tar över som ordförande i Föreningen Gamla Trelleborg efter Jan Arvid Nilsson, som avtackades vid föreningens årsmöte i Parken.

Ingrid Wall, kommunikationschef i Trelleborgs kommun, tar över som ordförande i Föreningen Gamla Trelleborg.

I 26 år har Ingrid Wall suttit med i styrelsen i Föreningen Gamla Trelleborg. Nu tar hon över som ordförande efter Jan Arvid Nilsson.

– Jag var yngst i styrelsen när jag kom med där och har varit yngst där sedan dess, skrattar Ingrid Wall.

Nu blir hon dock inte yngst där längre då Ulf Bingsgård, näringslivschef i Trelleborg, valdes in i styrelsen vid föreningens årsmöte på tisdagskvällen i Parken.

Ingrid Wall känner stolthet över att bli ny ordförande.

– Den här föreningen är viktig för mig på många sätt. Vi värnar om Trelleborg och är en viktig förening för Trelleborgsandan. Dessutom skapar vi möten mellan människor, säger Ingrid Wall.

4 500 hushåll i Trelleborg är medlemmar i den historiska föreningen, vilket gör den till stadens största ideella förening.

– Vi har alltid bra gensvar från våra medlemmar vid alla arrangemang, det gör det så tacksamt att vara ordförande. Det finns alltid folk som ställer upp för föreningen och många jobbar ideellt för den, säger Jan Arvid Nilsson, som ville tacka för sig efter sju år på ordförandeposten.

– Det här är som ett heltidsjobb ibland och jag vill ge mer tid till min familj och mitt fritidsboende, säger han.

Att Ingrid Wall är kommunens kommunikationschef kommer inte att påverka henne i rollen som ordförande i föreningen, anser hon.

– Jag tror inte att det har uppstått något tillfälle under de här 26 åren att det blivit en konstig situation för att jag jobbat i kommunen. Skulle en sådan situation uppstå får jag överlåta föreningens talan till en vice ordförande, säger Ingrid Wall.

Hon har varit vice ordförande de senaste åren. Vem som tar den rollen nu av styrelsemedlemmarna är ännu inte klart.