Trelleborg

Kommunen får ny arenachef

Trelleborg Artikeln publicerades

Fredrik Seeger har ett förflutet i golfbranschen och tillbringar fritiden i cykelsadeln. Om drygt två veckor tillträder han som ny arenachef i Trelleborg.

Fredrik Seeger gör sin första arbetsdag i Trelleborg den 15 oktober och får då ansvar för fritidsförvaltningens utomhusanläggningar. Fotbollsplaner och skjutbanor hamnar därmed under hans chefsparaply, liksom tio vaktmästare.

– Det ska bli en jättespännande utmaning och en boost för min egen del. Jag har ju jobbat med gräs tidigare. Men nu blir det från en helt annan vinkel, säger Fredrik Seeger.

Närmast kommer han från en anställning i Köpenhamn. Där arbetade Fredrik Seeger som greenkeeper för en golfklubb.

– Jag har haft ansvar för skötseln av själva golfbanan. Som gräsklippning och att allt var snyggt och prydligt, säger han.

En stor del avFredrik Seegers arbete kommer att handla om kontakter med föreningar och klubbar som använder utomhusanläggningarna. Och han säger sig ha koll på föreningslivet i Trelleborg.

– Jag ska naturligtvis sätta mig in det mer. Men jag vet att TFF spelar i superettan och att de har spelat i allsvenskan. Och att det tidigare gått bra för rugbyklubben, säger han.

Sin bas har Fredrik Seeger i hemmet i Svedala. Fritiden fyller han med golf och cykling.

Kommer du att ta cykeln till jobbet?

– Haha. Det är inte omöjligt. I alla fall när vädret tillåter. Det är ju bara 15 kilometer mellan Svedala och Trelleborg, säger han.

Beslutet att utseFredrik Seeger till arenachef fattades av fritidsnämnden. Rekrytering började i somras och enligt fritidschef Jörgen Flink kom det in ett 20-tal ansökningar.

– Många sökande var oerhört kompetenta. Så det var tight in i det sista. Men tillslut var vi tvungna att välja en och då blev det Fredrik, säger Jörgen Flink.

Fredrik Seeger tar över tidigare arenachefen Bengt Larssons arbetsuppgifter. Bengt Larsson har fått ett nytt arbete inom tekniska förvaltningen.