Trelleborg

Klart med ny ekonomichef i Trelleborgs kommun

Trelleborg Artikeln publicerades
Bo Carlbark är ny ekonomichef i Trelleborgs kommun.
Foto: Ove Hed/Trelleborgs kommun
Bo Carlbark är ny ekonomichef i Trelleborgs kommun.

Trelleborgs kommuns nye ekonomichef heter Bo Carlbark. Han kommer närmast från en tjänst inom Region Skåne.

Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Bo Carlbark, som sedan ett år tillbaka bor i Smygehamn, har haft ekonomichefsuppdrag i bland annat Region Skåne, Region Jämtland Härjedalen, Landstinget i Uppsala län och Region Östergötland.

- Jag ser fram väldigt mycket fram emot att börja i Trelleborgs kommun. Det ska bli extra intressant att arbeta med kommunens långsiktiga utveckling och bidra i de stora projekt som finns här, inte minst Kuststad 2025, säger Carlbark i pressmeddelandet.

Kommundirektör Fredrik Geijer är nöjd med rekryteringen.

– Bos mångåriga erfarenhet av ekonomiskt ledarskap i komplexa organisationer kommer oss till stor nytta i den expansiva fas som Trelleborgs kommun är i och står inför, säger han i pressmeddelandet.

Den 19 januari i år blev det känt att den tidigare ekonomichefen Elisabeth Steen Ekstedt lämnade sin tjänst. Hon slutade den 16 april för att bli ekonomichef i Älmhults kommun.

Elisabeth Steen Ekstedt är en av flera topptjänstemän inom kommunen som slutat det senaste året. Bland annat har stadsarkitekten Ann-Katrin Sandelius, chefen för arbetsmarknadsförvaltningen Cecilia Lejon samt bildningschefen Jytte Lindborg lämnat sina tjänster inom Trelleborgs kommun.

Bo Carlbark börjar sitt nya jobb som ekonomichef den 1 augusti.