Trelleborg

Kim hedrades på Östra Stranden

Trelleborg Artikeln publicerades
Det var stämningsfullt på Östra Stranden strax efter klockan 19.30 på onsdagskvällen. 4 bilder
Foto:Mårten Svemark
Det var stämningsfullt på Östra Stranden strax efter klockan 19.30 på onsdagskvällen.

Många trelleborgare berördes djupt av beskedet om Kim Walls död. På Östra Stranden samlades hundratals för att tända ljus och dela sorgen.

Under dagen spreds uppmaningar i sociala medier om att komma till Östra Stranden för att tända ljus och visa sitt stöd till Kim Walls anhöriga. Många hörsammade det och samlades för en stilla stund vid havet.

– Folk vill visa sin medmänsklighet. Många känner familjen och vill visa stöd inför deras svåra stund, säger Susanne Lindbro.

Under flera timmar strömmade det till människor både på Östra stranden och på Gislövs strandmarks badplats. De tände ljus, gjorde hjärtan av stenar och tände kinesiska lyktor som steg mot himlen.

– Det som hände Kim Wall drabbar oss alla. Vi behöver alla få prata. Att samlas på stranden och spontant träffas ger en känsla av samhörighet. Vi är alla människor som far runt, när någon drabbas stannar vi upp, säger hon.

Anette Nilsson tände också ljus på stranden.

– Det var jättemycket folk på hela stranden och mycket ljus överallt. Folk hade gjort olika hjärtan. Att få komma ut på stranden och tända ljus kändes bra i själen. Vi fick en gemenskap. Vi tittade ut över havet och hoppades på att man hittar resten av henne, säger Anette Nilsson.