Trelleborg

Kebabgrillen ifrågasatt efter artikel

Trelleborg Artikeln publicerades

”Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med att vi bara säljer nötkött.” säger Wissam Dibes, ägare av Kebabgrillen i Trelleborg.

Wissam Dibes driver Kebabgrillen i Trelleborg.
Foto: Sofia Bergström
Wissam Dibes driver Kebabgrillen i Trelleborg.

Den 8 februari skrev Trelleborgs Allehanda om en inspektion som kommunen gjort bland kebabrestauranger. I texten framgick att Kebabgrillen enbart säljer nötkött. Men andra restauranger säljer kebab med fläsk i och en olycklig formulering tillsammans med en bild på Wissam Dibes, som lades ut på nätet, har fått en del kunder att bli oroliga.

– De har kommit in hit och frågat vad som är i min kebab. Frågan om nötkött och griskött är känsligt för många kunder. De vill känna förtroende för sin restaurang, säger han.

Kebabspetten köper han in från en grossistfirma i Malmö som ägs av Wissam Dibes pappa.

– Vi vet att det enbart är nötkött i spetten och tycker det är tråkigt om någon kund tror att vi har lurat dem. Det har vi inte, säger han.

Han tycker det är tråkigt att en del kunder inte har läst hela texten i tidningen. De som gör det förstår att Kebabgrillen inte säljer fläskkött.

– Folk läser rubriken och ser bilden, sen har de trott att vi säljer griskött här. Jag har fått frågor om detta från en massa människor. Men nu hoppas jag att folk ska veta hur det ligger till, säger han.