Trelleborg

Kattungar hittade i soppåsar

Trelleborg Artikeln publicerades
Katten på bilden har inget med katterna i texten att göra.
Foto:Privat
Katten på bilden har inget med katterna i texten att göra.

På två olika adresser i centrala Trelleborg har boende hittat kattungar som dumpats i soporna.

– Detta är tack och lov mycket ovanligt och vi märker att det skapar stort engagemang, vilket är bra, säger Lina Sivula på Kattjouren.

På söndag eftermiddag såg en kvinna en man som uppförde sig konstigt runt några sopkärl vid korsningen Engelbrektsgatan och Liljeborgsgatan.

– Han gick fram till en soptunna och tittade omkring sig mycket. Det såg misstänkt ut.

När mannen lämnat platsen hittade kvinnan en liten kattunge i den slängda soppåsen. Den levde och kunde tas om hand.

När kvinnan berättade vad som hänt till Kattjouren, en organisation som finns på Facebook och har telefonjour, lades ett inlägg ut. Det fick stor spridning och genom en efterlysning hittade en annan trelleborgare ytterligare en kattunge i en soppåse i samma kvarter. Även denna var vid liv.

– De finns nu hos en amma. Alltså en annan katt som har tagit hand om ungarna, berättar Lina Sivula.

Hon vill nu uppmana andra att titta i sopkärl efter kattungar.

– Vi har även fått in uppgifter om två upphittade misshandlade katter i samma område. En ska ha hittats i söndags och en för två veckor sedan. Vi vet inte om dessa fall har med de upphittade kattungar att göra. Men en man har setts i närheten av en av dem, säger hon.

Samtliga fall är polisanmälda. Renhållningsavdelningen är informerad om vad som hänt och under måndagen kom nya tips in till Kattjouren.

– Två personer har hört av sig till oss och noterat att en man har betett sig illa mot katter, inom samma område som dessa katter har hittats i. Vi håller på att kolla upp detta, säger Lina Sivula.