Trelleborg

Irriterande uppringare härjar i Trelleborg

Trelleborg Artikeln publicerades

Vad de vill är oklart. Vad de säger förstår ingen. Men de ringer om och om igen. Under sommaren har flera trelleborgare vänt sig till medborgarkontoret efter att blivit uppringda gång på gång av engelsktalande personer.

De ringer, pratar näst intill obegriplig engelska med indisk brytning. Det är svårt att förstå vad de är ute efter. Men när man lägger på ringer de igen.

– Det började innan midsommar. Folk började höra av sig till mig och hade samma problem, säger Annmarie Hansson på medborgarkontoret i Trelleborg.

En kvinna som vill vara anonym berättar att två olika män har ringt henne åtta gånger på två veckor. Sista gången det hände väckte de henne på morgonen.

– Jag säger till dem om och om igen på engelska att jag inte känner dem och att de inte ska ringa mer. Sen lägger jag på. Men de ringer ändå igen, berättar hon.

På medborgarkontoret har runt fem trelleborgare hört av sig och berättar om samma problem. Oftast handlar det om kvinnor som lever ensamma.

– De säger också att de har flera vänner som råkat ut för dessa samtal de med. Jag säger att de ska lägga på direkt, säger Annmarie Hansson.

Hon märker även att det nu är säsong för alla sorts lurendrejeri. Bluffakturorna har ökat hos privatpersoner och även oseriösa telefonförsäljare hör av sig allt oftare. Många trelleborgare vet inte vad de ska göra när de blir pressade på pengar.

– Råkar man ut för något är det bara att höra av sig till mig. Det är ju därför jag är här, säger Annmarie Hansson.