Trelleborg

Inre ringvägen tre månader före tidsplanen

Trelleborg Artikeln publicerades

Nu börjar asfalteringen av inre ringvägen. God väderlek har gjort att arbetet gått fortare än väntat. Innan årsskiftet släpps trafiken på.

Det är varmt och fuktigt när Charlie Dahlqvist jämnar till asfalt som ska pressas. 180 grader het asfalt måste man ta det lugnt med. När ångvälten plattat till ligger den svart och ren på den nya vägen, öster om Tommarpsvägen. Om några månader ska bilar köra här. Men nu får de istället snällt vänta på Tommarpsvägen. Två vakter släpper på trafiken lite då och då. Men lite köer blir det ändå.

– Vi är nog klara med denna del om en vecka, säger Charlie Dahlqvist.

Under torsdagen fick han och hans kollegor lite problem att asfaltera eftersom skurarna var omfattande under förmiddagen. Men när det väl slutade regna gick det undan.

Charlie Dahlqvist jobbar för Skanska som bygger inre ringvägen. Den kommer att gå från Maglarpsrondellen, till Västra ringvägen och sedan ansluta till 108:an. Därmed blir det mindre trafik i centrum. Sedan årsskiftet har man byggt vägen. Arbetet har gått fort.

– Ja, vi ligger cirka tre månader före tidsplanen. Innan årsskiftet kommer vi att kunna släppa på trafiken på den, säger Bengt Lander, projekteringschef på Trelleborgs kommun.

Hur kommer det sig att det gått så fort?

– Bra väderlek. Men också duktiga utförare.

Redan i mitten av september kommer trafiken att tillfälligt gå över en del av Västra ringvägen, sträckan mellan Hedvägen och cirkulationsplatsen vid Virkesvägens förlängning.