Trelleborg

Inget efterspel för räddningschefen

Trelleborg Artikeln publicerades

Trelleborgs kommun går inte vidare i sin utredning om anklagelserna om resursmissbruk mot räddningschefen Kent Naterman. Efter att ha pratat med anställda på räddningstjänsten har kommundirektören Jonas Rosenkvist beslutat sig för att inte vidta fler åtgärder.

Trelleborgs Allehanda har skrivit att flera källor inom räddningstjänsten menat att Kent Naterman använt räddningstjänstens resurser för eget bruk, något som också hävdas i en anonym anmälan till kommunen.

Det påstådda missbruket ska ha bestått i att Kent Naterman beordrat personal på räddningstjänsten att komma till hans fastighet och gräva upp ett antal pålar kring tomten. Kent Naterman själv hävdar att brandmännen kom dit och utförde arbetet på eget initiativ.

Med anledning av uppgifterna besökte Jonas Rosenkvist räddningsstationen på onsdagen och pratade med personal som var inblandad i händelsen.

– De säger att de varken var ombedda eller beordrade av Kent att komma dit. De kände till att han höll på med arbeten hemma och tyckte att de kunde göra honom en tjänst, säger Jonas Rosenkvist som dock tycker att hela förfarandet var olämpligt. Tjänsten borde aldrig ha utförts och Kent Naterman skulle ha stoppat brandmännen från att dra upp pålarna.

– Man ska inte ägna sig åt att göra väntjänster när man arbetar, och man ska inte ta emot en sådan tjänst som kommunanställd, säger Jonas Rosenkvist.