Trelleborg

Inbrottstjuv stoppades i full färd

Falsterbo Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Genrebild.

Under onsdagskvällen larmades polis till ett inbrott i Falsterbo. När de var på plats kom ett nytt larm, om ett inbrott i Kämpinge. Först i Skåre kom man i kapp den misstänkta tjuven.

Klockan 18.30 på onsdagskvällen larmades polis till en adress i Falsterbo. En okänd gärningsman misstänktes för försök till grov stöld, efter att ha krossat en ruta och klättrat upp på ett tak för att ta sig in genom ett öppet fönster.

När polispatrullerna var på adressen fick de ett nytt larm, om ett inbrott på en adress vid Kämpinge. Där hade någon krossat en ruta genom att kasta in en sten, som sedan skadat möbler och en vägg. Inne i bostaden har gärningsmannen rotat runt, och bland annat 19 500 kronor hade stulits.

Polisen som kom till adressen strax efter klockan 19 gjorde en brottsplatsundersökning, och man började söka av i närområdet.

Klockan 20.08 påträffades en misstänkt 18-årig man i Skåre. Mannen hade de stulna pengarna på sig, och polisen grep honom. Han misstänks både för inbrottet och försöket till grov stöld. Mannen anhölls under torsdagen.

– Utredningen fortgår med förhör, säger Niclas Vahlgren, jourhavande förundersökningsledare på polisen.