Trelleborg

Inbrott drabbar butiker och offentliga lokaler

Trelleborg Artikeln publicerades

En inbrottsvåg som drabbar affärer och offentliga lokaler sköljer över Söderslätt. På måndagen var det dags igen. Då blev bytet cigaretter, kontanter, verktyg och datorer.

Omkring klockan 02.40 natten till tisdagen skedde ett inbrott på sportanläggningen Friskbyggarna på Omvägen i Trelleborg. En ruta krossades med hjälp av en sten, och någon eller några personer tog sig därefter in i lokalen. En okänd summa kontanter stals från ett kassaskrin.

På Maskingatan i Trelleborg skedde två inbrottsförsök under natten till tisdagen. Ett larm utlöstes på Timo Office efter att någon krossat en ruta och försökt öppna ett fönster. I Kulhusets lokaler strax intill utlöstes inbrottslarmet efter att en ruta slagits sönder. Även här hade någon försökt ta sig in utan att lyckas.

Strax efter klockan 01 på måndagen gick larmet på Toppengallerian. När polis och väktare kom dit möttes de av en uppbruten nödutgång och en butik med länsade cigarettbehållare. Det är tredje gången sedan fjärde oktober som Toppengallerian drabbas av inbrott. Vid samma tidpunkt utsattes också Sandeplanskolan för stölder.

– Vi stoppar bilar i området och har patruller ute. Det fanns även en del avtryck på platsen. Sen vädjar vi också till allmänheten om tips, säger Kenneth Abrahamsson på Vellingepolisen.

På måndagsnatten slog tjuvar också till mot Kyrkans hus i Höllviken. Då blev bytet flera datorer till ett okänt värde. Tjuven eller tjuvarna tog sig in i lokalen genom att krossa rutor och bryta upp dörren.

– De har troligtvis lämnat platsen med bil, säger Kenneth Abrahamsson.

Tidigare på måndagen upptäcktes att en eller flera gärningsmän stulit verktyg och maskiner från ett företag på Parkvägen i Höllviken. Godset värderas till 50 000 kronor. Tjuven eller tjuvarna hade klippt upp ett hänglås för att ta sig in på området och sedan brutit upp containern där verktygen och maskinerna förvarades. Inbrottet begicks enligt anmälan någon gång under den gångna helgen.

– Vi har inget belägg för att det är samma gärningsmän. Men det kan naturligtvis vara så att det handlar om en seriebrottslighet där tjuvarna specialiserat sig på affärer och offentliga lokaler, säger Kenneth Abrahamsson.