Trelleborg

I huvudet på kommundirektören

Trelleborg Artikeln publicerades

Han är först ut av tio akademiker som ska dela med sig av sin vardag. Under en veckas tid ska folk kunna följa kommundirektör Jonas Rosenkvist på ett gemensamt twitterkonto, @akademikerliv.

Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, ska i sin kampanj ”Veckans akademiker” låta medlemmarna få en inblick i tio olika akademikers liv. Först ut är Trelleborgs kommundirektör Jonas Rosenkvist. Under en vecka ska han twittra under eget namn och bild på ett gemensamt konto för att ge andra akademiker en inblick i det spännande livet som kommundirektör, trelleborgare och människa.

Men det är knappast en twitterovan person folk ska få följa med start idag. Redan nu är nämligen Trelleborgs kommundirektör Jonas Rosenkvist dagligen ute på twitter. Och det var han själv som anmälde sig till Sacos kampanj.

– Jag har alltid tyckt att det är roligt att skriva och hade faktiskt funderingar på att bli journalist en gång i tiden. Istället blev jag jurist. Jag gillar twitterformatet eftersom jag tvingas skriva kort. Men givetvis har jag en gräns för vad jag delar med mig av. Jag twittrar till exempel aldrig om min familj, säger han.

På twitter följer han ungefär 600 personer, som han finner intressanta på olika sätt.

– Jag har hållit på med twitter från och till ganska länge. De flesta jag följer är politiker, politiska journalister och höga tjänstemän.

Redan nu är det ungefär 300 personer som följer honom på twitter. Men efter nästa vecka hoppas han att det kommer att vara fler.