Trelleborg

Hund ”hängde sig” – ägaren misstänkt för djurplågeri

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En hundägare i Trelleborg ska ha lämnat sin hund ensam under längre perioder. Det slutade med att hunden ”hängde sig i kopplet”. Ägaren är nu misstänkt för djurplågeri.

Länsstyrelsen i Skåne fick i mitten av förra veckan in en anmälan om djurplågeri på en fastighet i Trelleborgs kommun. Enligt anmälan ska en man på fastigheten ha tagit för vana att lämna en av sina två hundar ensam, bunden. Det ska ha pågått under upp till ett halvårs tid.

Det hela slutade med att hunden ströps, eller som det står i anmälan. ”Han lämnade hunden bunden ensam. När han kom hem hade hunden hängt sig i kopplet.”

Länsstyrelsen överlämnade omedelbart ärendet till polisen som nu har upprättat en anmälan om djurplågeri. Enligt inspektör Andreas Hermann vid polisens ärendesamordning ska den misstänkte mannen ha ett föreläggande på sig sedan tidigare och man inväntar nu svar vad det handlar om.

– I nuläget vet vi inte mycket mer än det som står i anmälan, säger han.

Enligt anmälan ska den misstänkte mannen ”alltid ha varit hårdhänt mot djuren. Lyfter dem i kopplet med inställningen att de ska lära sig”.