Trelleborg

HR-chefen lämnar Trelleborgs kommun

Trelleborg Artikeln publicerades
Magnus Dahlberg
Foto: Mårten Svemark
Magnus Dahlberg

Magnus Dahlberg lämnar sin tjänst som HR-chef i Trelleborgs kommun. Han ska i stället studera teologi.

– En gång i tiden läste jag teologi för att bli präst. Men jag slutade abrupt och började arbeta inom Svenska kyrkan. Sedan blev jag ombedd att söka en tjänst i Trelleborgs kommun, säger Magnus Dahlberg som nu arbetat 18 år i Trelleborgs kommun.

– Jag har trivts utmärkt väl under mina många år i Trelleborg där jag arbetat med personalfrågor i ett brett perspektiv. Mitt arbete är intressant och utmanande.

Att ta steget och säga upp sig för att i stället avsluta teologistudierna med sikte på att bli präst har inneburit dubbla känslor för Magnus Dahlberg.

– Jag har hållit det kallet från mig men det går inte längre. Nu måste jag göra det, det är en inre övertygelse som jag har, säger Magnus Dahlberg.

Han kommer att jobba kvar i kommunen fram till sommaren.

– Det är ett stort avbräck och en mycket kännbar förlust för Trelleborgs kommun, säger kommundirektör Fredrik Geijer som dock inte vet exakt hur man kommer att ersätta Magnus Dahlberg.

– Vi jobbar just nu med en ny förvaltningsorganisation och kommer inte per automatik att rekrytera en ny renodlad HR-chef, säger kommundirektör Fredrik Geijer.

– Vi får se hur vi kan lösa uppgiften, men klart är att vi måste lösa det med HR-kompetensen när Magnus Dahlberg lämnar, fortsätter han.

De senaste åren har flera topptjänstemän lämnat Trelleborgs kommun. Så sent som förra veckan meddelade samhällsbyggnadschefen Rune Brandt att han slutar efter sju år.