Trelleborg

Hög smäll i centrala Trelleborg – polis var på plats

Trelleborg Artikeln publicerades
Både polisen och räddningstjänsten var på plats vid skolan, men fann inga spår av vare sig explosionen eller de som orsakat den.
Foto: Lars Thulin
Både polisen och räddningstjänsten var på plats vid skolan, men fann inga spår av vare sig explosionen eller de som orsakat den.

På onsdagskvällen hördes en hög smäll i centrala Trelleborg. Ett vittne säger till TA att en person kastade något som smällde vid Söderslättsgymnasiet – men vad som egentligen hänt är oklart.

Enligt det första larmet, som kom strax före klockan 22 ska något ha exploderat vid parkeringen vid Söderslättsgymnasiet och det ska ha luktat ”krutaktigt”.

Det är dock oklart exakt vad som ligger bakom smällen. Både polis och räddningstjänst körde till platsen, men har inte kunnat hitta vad som orsakat den. Inget verkar heller ha skadats.

En boende i området, som hörde av sig till TA, liksom fotograf Casper Johansson, som var på plats, vittnar om att smällen var väldigt kraftig.

En annan boende berättar att han genom sitt fönster såg ett flertal personer samlas och att stämningen ska ha varit upprörd. Någon ska ha plockat ut något från en bil och slängt det mot parkeringen. Efter att det först rykt och sedan smällt kraftigt ska personen som kastade ha åkt från platsen i en annan bil.

– Det låter som det stämmer bra överens med en fyrverkeripjäs, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisen i region syd.

VET DU MER?

Kontakta oss på webbredaktionen@trelleborgsallehanda.se eller 0410-545 99