Trelleborg

Helena Kindh ny rektor i Anderslöv

Trelleborg Artikeln publicerades

Helena Kindh, rektor på Klagstorps skola, tar nästa termin över rodret i Anderslöv. Hon ersätter då Stellan Nilsson som går i pension.

– Jag har varit på Klagstorps skola i 13 år nu som lärare och rektor. Jag känner mig redo för en annan utmaning, säger Helena Kindh.

Stellan Nilsson var från början rektor på högstadiet i Anderslöv men efter att Torbjörn Barrander slutat som rektor för F-6 tog Stellan Nilsson även över där. Då sades det att lösningen var tillfällig, men två år senare har lösningen med samma rektor från förskoleklass upp till nian blivit permanent, Den modellen kommer även att råda när Helena Kindh tar över, och hon kommer att ha en biträdande rektor under sig.

– I ett så stort område är vi överens om att det bör finnas en biträdande rektor också, säger Barbro Melander, bildningschef i Trelleborgs kommun.

Helena Kindh säger att hon lockas av att ha ansvaret ända från förskoleklass till årskurs nio.

– Jag tycker också det ska bli kul att jobba över gränserna med förskolechefen där, säger Helena Kindh som ser fram emot att komma till Anderslöv som enligt henne är "en härlig enhet med ett härligt gäng medarbetare".

Helena Kindh tillträder i slutet av januari, och tills dess ska en ny rektor i Klagstorp vara utsedd. Helena Kindh är förutom rektor i Klagstorps F-6-skola även ansvarig för förskolorna Panget och Södra Åby.