Trelleborg

Här kan du fira Sveriges nationaldag

Söderslätt Artikeln publicerades
Arkivbild. Nationaldagsfirande i Stadsparken.
Foto: Mårten Svemark
Arkivbild. Nationaldagsfirande i Stadsparken.

Den 6 juni firas på olika håll och på olika sätt på Söderslätt. Trelleborgs Allehanda listar ett urval av firanden att besöka.

Med start klockan ett börjar det traditionella firandet i Trelleborg, med bland annat musik från Kuststadens marschorkester, flagghissning av Trelleborgs Scoutkår och nationaldagstal.

Årets stora gästartist är Svenne Hedlund och Hep Stars, som planerar att äntra Stadsparksscenen klockan två.

I år anordnas Trelleborgs Motorshow och motorhistoriska dagen inne i centrum, på gågatan och på stortorget. Förutom att titta på klassiska bilar kommer man också att få möjlighet att prova på e-sport med rallysimulator.

För firandet i Anderslöv är det nya tider som gäller i år. Med samling på torget halv tre marscherar sedan samtliga till Sydslättens Ryttareförenings lokaler, ledda av Kuststadens Marschorkester. Där anordnas det bland annat högtidstal, sång, dragkamp och grillning.

Även på Hallongården i Bodarp firas Svenska flaggans dag, fast med mer fokus på barnen. Här bjuds det på ponnyridning, jordgubbsplockning, djurmys och uppläsning av sagan ”Resan till musiklandet.” Start klockan elva.

Även i Smygehamn är det festlig tillställning den 6 juni, även om det inte är ett regelrätt nationaldagsfirande. Sveriges sydligaste motorträff intar för tredje gången i år hamnen med klassiska bilar, och bandet ”Pay the goat” står för musikalisk underhållning.