Trelleborg

Han förlorar kunder när Thysells stänger

Trelleborg Artikeln publicerades

JW's och Anderslövs gästis har båda haft avtal med Thysells. När riskerar de att tappa kunder.

Anderslöv

Det är framför allt på helgerna som de två lunchställena JW's buffé och café och Anderslövs gästgivaregård har fått draghjälp av möbelvaruhuset. Ett samarbetsavtal har gjort att kunder som köpt möbler sedan har fått rabatt på mat eller fika.

– 90 procent av mina kunder på helgen kommer från Thysells, säger Jörgen Wall som äger JW's buffé och café.

När Thysells stänger kommer han att tjäna så lite pengar på helgerna att det mest ekonomiskt försvarbara vore att enbart ha öppet måndag till fredag.

– Men på sommaren är här ändå ganska många turister. Eftersom jag ändå är här och jobbar med cateringen kan jag lika gärna ha öppet på helgerna, åtminstone på sommaren, säger Jörgen Wall.

Han tror att det kan bli svårt för något företag att ta över Thysells lokaler. Förutom att de kostar mycket att köpa kommer det också att krävas en omfattande ombyggnad.

– Det kommer att bli tomt där tror jag och det innebär slutet för byn vad gäller turister och nytt folk, säger Jörgen Wall.

Anderslövs gästgivaregård räknar också med att påverkas av nedläggningen, men kommer inte att ändra sina öppettider.

– Vi har en bra verksamhet med många gäster. Men det är klart att lördagar och söndagar kanske kommer att bli lite tråkigare, säger platschef Emelie Skårstedt.