Trelleborg

Gisselquist känner sig utmanövrerad

Trelleborg Artikeln publicerades

Lisbeth Gisselquist (S) har lämnat politiken. Hon känner sig inte längre välkommen i Socialdemokraterna.

Lisbeth Gisselquist har i 15 år varit en av de mest kända och framträdande socialdemokraterna och har ett förflutet som ledamot i kommunstyrelsen samt ordförande i såväl tekniska nämnden som fastighetsnämnden.

Men den här mandatperioden har hon blivit allt mer osynlig och i somras bestämde hon sig för att utebli från kommunfullmäktige helt och hållet. Sedan i juni förra året har hon missat samtliga möten.

Lisbeth Gisselquist anser sig ha blivit utstött av yngre krafter, särskilt kvinnor, inom partiet. Och hon skräder inte orden om vad hon tycker om sina motståndare.

– Det är en handfull yngre kvinnor som försöker göra om partiet, men de tillför ingenting. Om man lägger ner så mycket tid på det politiska arbetet som jag har gjort vill man inte få skit av en massa nollor runt omkring sig, säger Lisbeth Gisselquist.

Gisselquist menar att det finns olika falanger inom Socialdemokraterna, de äldre mot de yngre, och att hon som varit med under lång tid mer eller mindre blivit utmanövrerad. Lisbeth Gisselquist känner sig motarbetad på grund av sin ålder och menar att det är "omodernt" att vara äldre.

Lisbeth Gisselquist säger att hon fortfarande är socialdemokrat, och fortfarande medlem i partiet. Men hon ger inte mycket för det nuvarande styret i Trelleborg och tror inte att Socialdemokraterna har så stora chanser i höstens val.

– Jag tror det går dåligt. Vi har ingen bra ledare, hela partiet är på kant med varandra och det finns olika falanger. Det gör det väl i och för sig i alla partier, men det är extra tydligt hos oss. Om vi ska vinna valet måste vi visa lite mod och styrka, säger Lisbeth Gisselquist.