Trelleborg

Full snurr på både karuseller och kommers

Gislöv Artikeln publicerades
”Det var så kallt när vi kom att vi fick köpa mössor till barnen. Men de är ju söta”. Jenny Holsbrink med dottern Amanda samt Erika Lindquist med sonen Hugo.
Foto:Lars Thulin
”Det var så kallt när vi kom att vi fick köpa mössor till barnen. Men de är ju söta”. Jenny Holsbrink med dottern Amanda samt Erika Lindquist med sonen Hugo.

Trots envis blåst och en och annan skur drog stora skaror till Gislöv under fredagseftermiddagen. På Gislövs marknad är ju karusellerna i gång, och munkar, churros och sillamackor serveras på löpande band.

Det var inte riktigt det väder Gislövs IF hoppats på, men tredagarsmarknadens start blev ändå inte fy skam. Redan på fredagseftermiddagen var det full snurr både på karuseller och kommers.

– Det är en mysig tradition, tycker Erika Lindquist från Trelleborg som kommit för att stödja Slättens Ideella Hjälporganisation – och köpa vildsvinskorv till maken.

– Det är konstigt, säger väninnan Jenny Holsbrink. Männen vill aldrig följa med på marknad, men när man står i dörren och ska iväg så kommer beställningarna!

– De är kanske mer intresserade av kvällsunderhållningen, funderar Erika Lindquist.

I marknadstältet, där Gislövs IF:s herr- och damlag serverar pulled pork, chiligryta och öl, förbereds kvällen.

– Kvällspasset mellan 20 och 01 brukar vara det tuffa, berättar Anton Jönsson och häller upp öl från fat.

– Jag har säkert varit med på marknaden i tio år. Alla drar sitt strå, och de flesta gör det med glädje. Man ställer upp för att man vet hur mycket det betyder för klubben.

Flera lokala handlare är med som ”knallar” i Gislöv, och det uppskattas av festivalspubliken. Man handlar gärna närproducerat.

– Vi testar att stå på lite marknader på Österlen i sommar, men bäst går det på hemmaplan, sa Joon Berggren från Maglarpsbullen.

– Här kommer ju folk man känner igen, och för många hör det till att köpa med sig gräddbullar hem. Vi säljer bra, trots att vi har konkurrenter som står närmare ingången.

Gislövs marknad fortsätter även lördag och söndag.