Trelleborg

FP-toppar vill starta nytt parti

Trelleborg Artikeln publicerades

Efter avhoppet från Folkpartiet funderar förre sekreteraren Bertil Larsson på att starta ett nytt parti. Förre ordföranden Lars Hemzelius hänger gärna på.

TRELLEBORG. Bertil Larsson och Lars Hemzelius lämnade partiet med buller och bång på måndagens årsmöte. Båda var missnöjda med att Bert Ekstrand åter hamnade på första plats på listorna till höstens val och valde därför att avsäga sig sina poster i styrelsen och att inte kandidera för partiet i valet.

Men deras politiska karriär behöver inte vara över. Bertil Larsson berättar att han har planer på att starta ett nytt parti.

– Det är många som fört fram de tankarna, och vi får se om de är villiga att satsa fullt ut. Vi får ha en diskussion med folk, säger Bertil Larsson.

Bertil Larsson vill inte berätta vad ett nytt parti skulle ha för inriktning, utan vill vänta tills man haft ett första möte. Men han säger att partiet ska verka för att på bästa sätt tillvarata trelleborgarnas intressen.

– I partierna är det mycket partipiskor som styr. Jag tycker att trelleborgarna är värda något bättre, säger Bertil Larsson.

När Trelleborgs Allehanda talar med Lars Hemzelius om hans politiska framtid säger han inget om att bilda ett nytt parti. Han menar att heltidstjänsten som lärare och de fackliga uppdragen räcker väl för honom och att hans fru blir glad ifall antalet uppdrag minskar. Men när TA nämner Bertil Larssons planer medger han att han är intresserad.

– Det är jag med på, absolut, säger Lars Hemzelius som kommer bra överens med Bertil Larsson.

– Ja, det gör jag. Vi är sanna liberaler båda två.

Lars Hemzelius kommer att sitta kvar som ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden mandatperioden ut, det vill säga till årsskiftet. Sedan är sannolikt den eran över.

– Ja, då får det vara så. Jag kan inte samarbeta med en gruppledare vars värderingar jag inte delar, säger han.