Trelleborg

Företagsrådgivning flyttar ut på landet

Anderslöv Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Claes Nyberg
Arkivbild.

Som ny företagare kan det vara bra att få rådgivning, och nu erbjuder Nyföretagarcentrum att komma dit de är.

– Det handlar om närhetsprincipen egentligen, jag måste vara där kunderna finns, säger Håkan Stenson, rådgivare.

Nyföretagarcentrum, med lokaler i Trelleborg, erbjuder gratis rådgivning till nya företagare. På sistone har man märkt svårigheter att få folk att komma till Trelleborg.

– Vi har upptäckt att folk är lite lata. Men sen kanske man inte kan komma ifrån om man vill starta företag och redan är anställd någonstans, så då får jag komma till dem i stället, säger Håkan Stenson.

Från och med januari kan man boka rådgivningsmöten inte bara i Trelleborg, utan även i Skurup och i Anderslöv.

– Bara i Anderslöv finns det 500 registrerade företag. Småföretagen är viktiga för staten och kommunen, det är inte storbolagen som samhället lever på, säger Håkan Stenson.

Nyföretagarcentrums verksamhet bygger främst på bidrag från kommuner, banker och liknande, och har därför begränsade möjligheter att utöka sina lokaler.

I Anderslöv kommer Håkan Stenson att dela kontor med Maria Pojjesdotter från Leader Söderslätt, som sitter i det gamla kommunhuset.

– Jag har ett kontor jag kan dela med mig av, och jag tror mycket på att korsa nätverk. Om de börjar med rådgivningen så kan de komma vidare till mig sedan, säger Maria Pojjesdotter.

Rådgivningen i Anderslöv kommer att ske cirka två gånger i månaden, med start den 21 januari. Varje möte bokas på Nyföretagarcentrums hemsida.