Trelleborg

Flera stölder i Trelleborg under helgen

Trelleborg Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Genrebild.

Under helgen var det flera stölder i Trelleborg, vilket framgår av anmälningar till polisen. Bland annat ska kontanter och guldsmycken för över 50 000 kronor ha stulits från en lägenhet på Sockenvägen.

I lördags, den 8 februari, anmäldes tre olika stölder och inbrott i Trelleborg.

Någon krossade en ruta till en bil som stod parkerad på Hamngatan, och stal en väska. Väskan innehöll flera saker tillhörande ett företag, bland annat en dator, surfplatta och hörlurar. Det totala värdet för stöldgodset uppges till 10 300 kronor.

Någon gång mellan klockan 12.00 och 14.30 bröt någon upp en dörr till en lägenhet på Sockenvägen i Trelleborg. När polis kom till platsen var bostaden väl genomsökt. Enligt polisanmälan saknas drygt 50 000 kronor i kontanter och flera guldsmycken av okänt värde.

Också vid lunchtid stal två kvinnor i 40-årsåldern kläder till ett sammanlagt värde av 4 489 kronor från en butik på Algatan. Kvinnorna greps av polis och stöldgodset beslagtogs.

Någon gång mellan den 2 och 9 februari bröt sig någon in i ett garage på Granlundavägen och stal bland annat en åkgräsklippare. Anmälaren misstänker att man måste ha haft någon form av transportmedel för att föra bort godset.

Någon gång mellan den 7 och 10 februari bröt sig någon in i en bostad i Smygehamn. En gatsten hade slängts in genom ett fönster och sedan har de misstänkta gärningsmännen tagit sig in. Exakt vad som stulits är inte klart, men bland annat saknades alkohol.