Trelleborg

Växelproblem fortsätter drabba pågatågen

Trelleborg Artikeln publicerades

Problemen med pågatågstrafiken till och från Trelleborg fortsätter av allt att döma under hela helgen 10-11 mars.

Foto: Johan Nilsson/TT

Ett växelfel vid Hyllie ställde till det för tågtrafiken under stora delar av fredagen. Medan Trafikverkets personal letade reservdelar till det drabbade växelsystemet avlöste prognoserna varann om när trafiken skulle flyta normalt igen.

– Det är inte mycket vi kan göra tyvärr, vi kan bara anpassa oss efter situationen, sa pressinformatör Joakim Borgudd på Skånetrafiken.

– För Trelleborgs del innebär det att endast vissa avgångar stannar på Hyllie och Triangeln. Andra kör direkt från Västra Ingelstad till Malmö C, förklarade Joakim Borgudd.

Växelfelet i Hyllie gör att tågen endast kan passera på ett spår förbi Hyllie station. Det gör att tåg får omledas via Kontinentalbanan, som inte passerar Hyllie eller Triangeln i Malmö utan går direkt till Malmö centralstation.

Vissa avgångar har dessutom ställts in helt.

Problemen gäller i båda riktningarna, alltså både till och från Trelleborg C.

– Det kan även uppstå en del förseningar, på grund av enkelspåret, säger Joakim Borgudd.

Problemen kommer att bestå både lördag och söndag, och vara ordnade tidigast måndag 12 mars. För att veta vad som gäller exakt för din resa är rekommendationen att gå in på Skånetrafikens hemsida eller i appen och söka på den specifika avgången.