Trelleborg

Fler än vanligt på barnloppis

Trelleborg Artikeln publicerades

Innanför dörren till idrottshallen i Anderslöv ligger ett berg av skor. Och strax bredvid är det rena barnvagnsparkeringskaoset, där föräldrar får fixa och trixa för att få ut sin barnvagn som kommit längst in bakom mängden av andra barnvagnar.

Som vanligt är det fullt hus när familjecenter i Anderslöv ordnar sin traditionella loppis, som startade 1987. Och intresset bara ökar, år från år.

– Det är fler köpare än vanligt i år, berättar Tjärstin Kraft som tillsammans med Ingela Granelli startat loppisen där föräldrar vår och höst kan sälja och köpa barnkläder, bilbarnstolar, leksaker och mycket annat.

Köparna kommer från hela sydvästra Skåne, men de som vill lämna in till försäljning måste bo i Trelleborgs kommun.

– Vi har fått frågor från andra också som vill sälja, men det skulle inte gå. Vi har hållit till i idrottshallen nu ganska många år, men i så fall skulle vi bli tvungna att hitta en större lokal – och var finns den?

Av inkomsten går 20 procent till familjecenter och resten till den som lämnat in sakerna. Det som blir över skänks till välgörande ändamål. Det brukar bli mellan 80 och 100 säckar.

Familjen Åkesson från Stora Beddinge hade bland annat lämnat in en bilbarnstol till försäljning, men köpt på sig åtskilligt med grejor också.

– Vi har köpt ett ishockeyspel och ishockeymål, säger pappa Bo Åkesson.

– Ja, hockeyspelet är väl mest till pappa... fyller mamma Marlene Åkesson i.

Sönerna Carlos, sex år och Elias, tre år, får väl också glädje av hockeyspelet vad det lider, men just den här gången är de mest förtjusta över att de fyndat en basketkorg.

– Det är bäst, säger de båda killarna.

Så pappa får antagligen sätta upp basketkorgen direkt vid hemkomsten från loppisen.

Familjecenters loppis fick miljöpriset Tångräkan från Trelleborgs kommun i höstas.