Trelleborg

Festlig målgång för PRO:s matlag

En egenhändigt lagad buffé med lax, gorgonzolaspäckad fläskfilé, potatis och sallad. Det stod på menyn när PRO hade terminsavslutning på sin matlagningskurs.

Trelleborg

Med fast hand rör Gert Carlsson om i grytan. Häller i lite mjölk. Den starka doften av gorgonzolaost sprider sig över köket i ABF:s lokaler. Matsalen är festligt dukad för att ta emot 60 gäster.

– Vi lagar mat till de andra matlagen i PRO så just idag är jag såskock. Men maten är egentligen inte så viktig. Det är den social biten som betyder mest, säger han och rättar till den vita kockjackan.

Har du någon favoriträtt?

– Fisk. Särskilt sjötunga Walewska. Fast det är lite väl avancerat att laga till, säger han.

I matlaget ingår också Lars Hägg, Kjell Larsson och Kjell Karlsson. De har alla deltagit i kursen under fyra terminer.

– Vi träffas tio gånger per termin. Det lika är skojligt varje gång. Och man lär sig mycket. Men så har vi ju också en bra lärare, säger Kjell Karlsson.

Kursen leds av Doris Gullstrand. Hon arbetade som frisör i 40 år innan hon axlade manteln som kursledare.

– Jag har alltid gillat att laga mat och killarna som går kursen är så trevliga. De lär sig snabbt och har blivit väldigt duktiga, säger hon.

Har du lärt dig något under kursen?

– Massor. Många rätter som vi lagat har varit nya för mig också, säger hon.