Trelleborg

Nathalie Danielsson från Trelleborg är kändis på Musical.ly

Trelleborg Artikeln publicerades
Nathalie Danielsson lägger upp klipp på Musical.ly varje dag. Under bara några månader har hon lyckats få 335 000 följare.
Foto:Sofia Bergström
Nathalie Danielsson lägger upp klipp på Musical.ly varje dag. Under bara några månader har hon lyckats få 335 000 följare.

Efter fyra månader på appen Musical.ly har hon 335 000 följare. Femtonåriga Nathalie Danielsson är nominerad till ett sociala medier-pris för sin strävan att stötta andra som mobbas.

– I bland står de folk utanför huset och tittar. Det är lite jobbigt för bara man rör sig i huset så ropar de. Att ha många följare är konstigt men underbart, säger Nathalie Danielsson.

Hon är femton år och bor i Trelleborg. Under hela skoltiden har hon kämpat mot mobbning och mått dåligt. Till slut tog hon mod till sig och gick ut med sina problem på nätet. För ett år sedan på Instagram och för fyra månader sen på Musical.ly. Då vände livet för tonåringen.

– Plötsligt fick jag en massa följare och fans. Jag vet inte varför, de bara kom, berättar hon.

På Instagram skriver hon texter om mobbning och sina känslor. På Musical.ly skriver hon budskap och försöker ge sina följare styrka att klara av dagen. Hon får också många mail från ungdomar som själva har problem med mobbning.

– Jag brukar verkligen försöka svara på alla, jag vill ju hjälpa till. Men i bland är det svårt att hinna med, säger hon.

Nathalie Danielsson och hennes följare har också skapat en egen kampanj som heter ”Nattis dreamteam”. Deras motto är ”Tillsammans är vi starkare”.

Att hitta modet att berätta på nätet om vad man är med om har varit en resa för Nathalie Danielsson.

– När jag var liten vågade jag inte säga till. Men sen började jag tänka tvärtom. Varför ska jag gå undan? Det är ju inte mig det är fel på. När jag väl började med Instagram och Musical.ly så tyckte jag att det var så kul!

Hon lägger ofta flera timmar per dag på att göra inlägg. Hennes följare ger henne både uppskattning och pepp. Men det finns elaka följare också.

– Ja, så mycket näthat. De skriver till mig att jag borde gå och dö. Jag fattar inte varför de gör så. De verkar vara avundsjuka, säger hon.

När hon skriver om mobbning är hon noga med att inte peka ut någon. Hennes inlägg ska inte vara i hämndsyfte utan bara belysa problemet.

– Jag vill inte vara elak tillbaka, säger hon.

Hennes följare finns över hela världen. Hon skriver ofta på engelska men hennes yngsta följare ber henne ibland skriva på svenska, så de kan förstå.

Nu har Nathalie Danielssons slit dessutom blivit uppmärksammat av en sociala medier-jury. I helgen åker hon upp till Stockholm för att gå på galan Big buzz awards. Galan hålls på flotta Berns salonger och Nathalie Danielsson tänker försöka ordna en fanträff innan. Sedan blir det spännande, hon är nämligen nominerad i kategorin ”Bäst på Musical.ly”.

– Jag vet att de jag tävlar mot är jättebra, så det är inte så stor chans att jag vinner. Men bara att få bli nominerad och bjuden till Stockholm är stort. Jag ska ta med mig min bästa vän Filippa. Henne kan jag alltid lita på.

Fakta

Musical.ly och Instagram

Musical.ly är ett socialt nätverk där användarna kan dela med sig av filmer som de spelat in till olika ljudklipp. De kan mima till låtar, spela in filmscener och annat. Appen släpptes i oktober 2014 och har i dag flera miljoner av användare över hela världen.

Nathalie Danielssons användarnamn på Musical.ly är ”nattid”.

Instagram är ett socialt nätverk där bilderna är i fokus. Användare lägger ut en bilddagbok och kan titta på sina vänners bilder. Appen har funnits sedan 2010.

På Instagram heter Nathalie Danielsson ”Duvetnatti”.

Visa mer...