Trelleborg

Fem tips på vad som händer vecka 30

Trelleborg Artikeln publicerades
Hittat något i åkern? På hembygdsdagen i Bösarp kan en arkeolog kolla upp det.
Foto:Thorsten Persson
Hittat något i åkern? På hembygdsdagen i Bösarp kan en arkeolog kolla upp det.

Trelleborgs Allehanda tipsar om fem olika saker att göra i veckan.

1 Läs böcker och vinn!

Biblioteket håller i Sommarboken, en lästävling för barn i skolåldern. Läs en bok, skriv om den och lämna in det du skrivit till biblioteket. Då får du en stämpel och är med i tävlingen, som går ut på att läsa fler böcker. Hela sommaren.

2 Konstutställning.

Galleri Fågel i Beddingestrand ställer ut ”Färgstarkt” måleri och glas av Lena Cronström. Lördag 29 juli, öppet 11 - 17.

3 Hembygdsdag i Bösarp.

Det blir sång och musik av Inger Andersson och Maria Nilsson, uppvisning av Burlövs brukshundsklubb och trelleborgstjejen Christina Nilsson sjunger gamla schlagers. Man kan också ta med sig sina gamla fornfynd och få dem värderade av en arkeolog. Lördag 29 juli klockan 13.00 till 17.00.

4 Sommar i Stadsparken.

Varje måndag klockan 19.00 bjuds det på underhållning i Stadsparken under sommaren. Turen har nu kommit till Bluesblocket med Mats Zetterberg. Bluesblocket bildades 1980 och blandar svensköversatt blues med egna låtar. 1981 gav de ut skivan ”Bluesblocket” och uppföljaren ”Svart blues är ett vitt begrepp” är i faggorna. Den 24 juli.

5 Låna sportprylar.

Fritidsbanken lånar ut sportprylar. Efter insamlingar under våren lånar Föreningarnas hus ut begagnad sport- och fritidsutrustning, som fotbollar, inlines, rack, hjälmar och klubbor med mera. Öppet vardagar, säkrast mellan klockan 11 och 15.