Trelleborg

Fartyg kolliderade i Travemünde

Trelleborg Artikeln publicerades

Vid ankomst till hamnen i Travemünde i norra Tyskland krockade TT-Lines fartyg Nils Holgersson med fartyget Urd från Scandlines. Urd fick ett hål i skrovet men ingen människa skadades fysiskt.

– Det är inga passagerare eller någon ur besättningen som skadats, säger Eva Jönsson, pressansvarig på TT-Line.

Hon uppger att 63 passagerare samt besättningen på ett 50-tal personer fanns ombord på det kombinerade frakt- och passagerarfartyget Nils Holgersson när det med fören först träffade fraktfärjan Urd i sidan klockan 18.15 på torsdagskvällen.

– Det blev ett mindre hål i skrovet och det kom in vatten, men brandkåren har varit ombord och pumpat ut vattnet, säger en talesperson för Scandlines.

Urd, som går mellan Travemünde och Ventspils i Lettland, ska undersökas av tyska sjöfartsmyndigheter. Det är oklart vilka förseningar som följer.

Nils Holgersson ligger vid kaj. Jönsson uppger att hon inte känner till vilka materiella skador fartyget fick.

Avgången till Trelleborg vid 22.00 på torsdagskvällen, liksom turen Trelleborg-Travemünde vid 10.00 på fredagen, är inställda. TT-Lines fartyg Robin Hood och Nils Dacke går dock turen Travemünde-Trelleborg vid 02.30 på söndagen. Passagerare som skulle ha rest med Nils Holgersson får resa då i stället.

Var du på plats? Vet du mer? Hör av dig till oss på: webbredaktionen@skanemedia.se

Till TT-Lines trafikinformation