Trelleborg

Familjens brev efter tragedin: "Gränslös sorg och bestörtning"

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto:Tom Wall

I ett brev till Trelleborgs Allehanda berättar familjen Wall om sorgen när det nu fastställts att den kvinna som har hittats död i vattnet utanför Köpenhamn har identifieras som Kim Wall.

Mamma Ingrid, pappa Joachim och brodern Tom har i ett brev till Trelleborgs Allehanda uttryckt sina känslor, när det nu konstaterats att Kim Wall är död.

Så här skriver familjen i brevet:

”Det är med gränslös sorg och bestörtning vi tagit emot beskedet att kvarlevorna efter vår dotter och syster Kim Wall, har hittats. Vidden av katastrofen kan vi ännu inte överblicka, och mängder av frågetecken återstår att rätas ut.

Tragedin har drabbat inte bara oss och övrig familj, utan vänner och kollegor över hela världen. Under de fasansfulla dagar som gått sedan Kim försvann, har vi fått otaliga bevis på hur älskad och uppskattad hon varit, såväl som människa och vän som professionell journalist. Från världens alla hörn kommer bevis på Kims förmåga att vara en person som gör skillnad.

Hon har funnit och berättat historier från olika delar av jordklotet, berättelser som måste skrivas. Kim reste i flera månader i Söderhavet för att låta världen veta vad som händer med befolkningen på de öar som sjunker till följd av atomsprängningar. Hon lät oss följa med till det jordbävningsdrabbade Haiti, till Idi Amins tortyrkammare i Uganda och minfälten på Sri Lanka. Hon gav röst åt de svaga, de utsatta och marginaliserade människorna.

Den rösten hade behövts länge, länge än. Nu blir det inte så.”

Ingrid, Joachim och Tom Wall, Trelleborg 23 augusti