Trelleborg

Falsk polis fortsätter ringa

Trelleborg Artikeln publicerades

Uppringande bedragare fortsätter att kontakta söderslättsbor för att antingen locka av dem kontouppgifter eller få veta om de har kontanter hemma.

Telefonbedragare som utger sig för att vara poliser respektive bankpersonal fortsätter härja.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Telefonbedragare som utger sig för att vara poliser respektive bankpersonal fortsätter härja.

TA har tidigare rapporterat om flera fall av försök till bedrägerier, och trenden fortsätter. I förra veckan fick polisen in anmälningar från två personer som blivit uppringda av någon som uppger sig för att vara polis.

”Polisen” vill varna för att den uppringde blivit utsatt för en kontokapning, och att banken kommer att kontakta dem. Mycket riktigt ringer sedan någon som utger sig komma från en bank. Denne uppger att bankkortet nu är spärrat och att man kommer att få ett nytt kort.

I det första fallet, som inträffade i Trelleborg i tisdags eftermiddags, efterfrågade inte uppringaren några kontouppgifter. Däremot undrade man om den uppringde hade nog med kontanter hemma för att klara sig.

I fredags ringde någon en man i Falsterbo med samma besked. Falsterboiten svarade dock med att han inte hade något konto i den angivna banken. Svaret från bedragaren blev då att ”men din fru kanske har det?”

I inget av fallen har de uppringda blivit av med några pengar. Händelserna utreds nu som föregivande av allmän ställning, vilket är straffbart.